Tevreden school, tevreden leerlingen! VO Project: Weerbaarheid, wat voor type ben jij?!

Tevreden school, tevreden leerlingen! VO Project: Weerbaarheid, wat voor type ben jij?!

Tevreden school, tevreden leerlingen! VO Project: Weerbaarheid, wat voor type ben jij?! 960 720 You Do It

Weerbaarheidstraining voor kinderen

Leerlingen van De la Salle in Baarle-Nassau hebben drie weken weerbaarheidstraining van Mervyn Postma gevolgd. Een combinatie van geestelijk en fysiek getriggerd worden, wie ben ik in relatie tot de ander?! Hoe ver kan en mag een ander van en bij mij gaan? Waar liggen mijn grenzen? Met deze vragen werden de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 geconfronteerd. Ze moesten filosoferen en in praktijk ervaren welk type ze zijn, wat hun kwaliteiten zijn, maar ook hun valkuilen. Zijn wie je wilt zijn is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet alleen voor de leerlingen was deze training interessant, leuk en goed, ook voor de mentoren en zorgcoördinator van de school. Zij kregen een hele andere kant van de leerlingen te zien, wat een bijdrage kan leveren in de persoonlijke begeleiding van de leerlingen. Ook kreeg de samenhorigheid in de klas een enorme positieve boost, door samen bezig te zijn en open te kunnen spreken over diverse thema’s. Voor iedere school een must!